pátek 5. srpna 2016

Pobyt v Českém ráji 1.část

Vítám všechny čtenáře u dalšího článku.

Tentokrát jsem se rozhodla vám ukázat fotografie z našeho třídenního pobytu v Jičíně, odkud jsme podnikali různé výlety a poznali nová místa.
Ubytovaní jsme byli ve 3.hvězdičkovém hotelu Filip, který byl pro přespání zcela dostačující. Jelikož jsme měli tři dny se snídaněmi za poloviční cenu díky nějakému slevomatu (k tomuto výletu jsme se namanuli čirou náhodou, kdy skoro švagrové vypadla dvojice lidí, která měla jet s nimi), přes který vouchery koupila. Za tu cenu jsme se shodli, že jsme vlastně spokojení, za tu plnou už by to ale takový spokojenost nebyla.






Prostory restaurace





Pokoje byly sice dostačující, ale obrovské potahy naplněné polštářem (spíše jeho zbytkem) jen z 1/3, to zrovna nebylo nic moc, do toho díry na povlacích i prostěradlech, budiž, ale co nás šokovalo nejvíce.. Hotelová restaurace, kde jsme si tedy na jídlo nemohli stěžovat, zavírala každý den už ve 20:00. V době prázdnin se na mě nikdo nesmí zlobit, ale zavírat takhle brzy není normální. Pochopila bych 22.00 hodinu večerní, ale ne tuhle. Když jsme přijeli z výletu (které byly většinou celodenní), chvátali jsme se najíst (pokud jsme to neudělali tedy někde jinde), kluci si stačili dát dvě pivka, my sklenku vínka a zavíračka nás vyhazovala do pokojů.. To už moc příjemné nebylo.
Ještě jednou zmínkou, o kterou bych se ráda podělila, jsou wellness služby nabízené tímto hotelem. Vířivka, na kterou jsme se snad všichni těšili nejvíc, nebyla v provozu. Rozhodli jsme se proto s přítelem vyzkoušet místní saunu.
Ta byla sama o sobě skvělá. Až na detaily, které už tak skvělé nebyly.. Místnost, ve které se nacházela se nedala uzamknout, takže kdokoliv kolem, kdo by zkusil vzít za dveře a přijít by tak bez nějakého většího hluku mohl přijít za námi. Dále prostředí, ve kterém se sauna nacházela by mohlo být o trošku komfortnější (a to jsem ještě hodná, že tu píši o trošce).. Samotná sauna byla klasikou, ale například ochlazovací bazének, který se nacházel vedle ní páchl po nevyměněné vodě a vířivka, která měla být mimo provoz byla vodou stále naplněná. Snad ani nechci vědět, jestli voda v nefunkční vířivce tam bude do doby, než se zase zprovozní a pak si bude stará voda zvesela bublat pod zadnicemi nic netušících lidí.
Nejsem žádná cíťa, ale když už si chci užít nějaké wellness služby, za které si ještě mám zaplatit, tak očekávám alespoň standart a ne hnus. Další jobovkou byla "masážítka", která byla dle "návodu na správné saunování" připravená na zdi naproti sauny. To foto s tím humusem sem snad ani nemohu dát..




Abych ale "Filipa" jen nehanila, musím vyzdvihnout i to dobré, co se nám líbilo. Jeho samotný vzhled, tedy budovy, byl více jak reprezentující. Recepce a především restaurace vypadaly velice dobře a snad po čerstvě rekonstrukci. Zkrátka útulné a moderní. Největší radostí pro nás všechny byl bazén, který byl součástí hotelu a nebyl nijak zpoplatněn. Mohli jsme ho tedy využít kdykoliv. Na první pohled se zdál malý, ale nakonec byl tak akorát velký a zkrátka perfektní. Velice fajn bylo i malé hřiště se skluzavkou pro děti a trampolína, na které jsme se vyblbli i my dospělí. Jedním z plusů byl také nejspíš neomezený check out. Myšleno tak, že jsme neměli šibeniční 10.hodinu, do které jsme se museli vypakovat. A jeden plus na závěr. Výborné rohlíky na snídaně, mňam!!




Myslím, že dnešní článek jsem pojala spíše jako recenzi právě hotelu Filip. Ráda bych jen upozornila, že tento souhrn je psán z mé hlavy, vlastních zkušeností, pocitů a zážitků. Je tedy zcela objektivní. Spoustu věcí jsem tu ani nezmínila, především ty, které mi přišly zásadní. V recenzích na googlu se ale dočtete i detaily z vybavení pokojů, které sedí (na mysli mám závěs do sprchového koutu, který když jste zatáhli, tak jste byli v totální tmě, protože tam nebylo světlo a další...).
Za cenu voucheru bych hotel na přespání a koupání v bazénu využila asi klidně znova, i když k bazénu jsme nepřijeli a strávili jsme tak u něj minimum času. Rozhodně bych se vyhnula jejich tzv. procedurám ve stylu wellness, protože jen při pohledu na nefunkční vířivku se stále napuštěnou vodou nebyl nic moc. Pokud ale potřebujete někde jen složit hlavu a nechce být rušení hlučným centrem, pak mohu tento hotel s klidem doporučit. Dobře se tam i najíte, takže vyspaní a s plnými břichy byste mohli být spokojení.

Aby dnešní článek nebyl super dlouhý, ukončím ho zavčas a příště budeme pokračovat něčím pozitivnějším a to první návštěvou Jičína. Dejte mi vědět, jaké rozčarování jste při ubytování zažili vy a kde se vám to naopak líbilo a byli jste spokojení :)

kkiss

1 komentář:

  1. Jeee, kolem vašeho hotelu, kde jste byli ubytováni, jsme projížděli, když jsme jeli na dovču. Hned jsem si na tebe a tvoje články vzpomněla :-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě nesmírně těší =o*